2017-02-28 09:50:13• hírek • refszatmar.eu

Belső csend, fiatalosan – SZIKE-istentisztelet Kültelken

Láncos, Szamos-negyed és Németi után Szatmár-Kültelek református temploma adott helyet a soron következő SZIKE-istentiszteletnek. Rácz Ervin egyházmegyei ifjúsági előadó prédikált, Máthé Róbert lelkészértekezleti elnök tartott előadást, az ifjak és a Bízz Band tagjai szolgáltak.

Vasárnap 18 órától a Bízz Band segítségével ragadhatták meg egyik énekükkel megfogalmazva „az Úr jelenlétét". Tempe Stefani láncosi szikés olvasta föl az alkalom bibliai szakaszát, Pál apostol Areopágoszon elmondott beszédét, Dani Alexandra pedig imádkozott az igehirdetés előtt.

Rácz Ervin a fenn nevezett páli beszéd alapján prédikált, kiemelve a következő szakaszt: „...keressék az Istent, hátha kitapinthatnák és megtalálhatnák, hiszen nincs messze egyikünktől sem. Mert őbenne élünk, mozgunk és vagyunk." (ApCsel 17,27-28a) Prédikációjában elmondta, hogy Isten igen is érzékelhető, tapasztalható hatodik érzékünk által, hit által. Ő fölöttünk van, mint főnökünk, alattunk, mint alapunk, előttünk, mint, akit követhetünk, mögöttünk, mint háttér és mellettünk, mint barát. De bennünk, a szívünkben is élhet, mi pedig Őbenne élhetjük igazán biztonságosan életünket. Legyünk olyanok, mint a szivacs a vízben, hasson át bennünk és rajtunk keresztül Krisztus szeretete!

Máthé Róbert rendkívül szakszerű, ugyanakkor fiatalos előadást tartott az ifjaknak az imádkozásról, a meditációról. Isten a csendben szól hozzánk, szívünk belső szobájában. Azt, hogy erre szükségünk van bibliai gondolatokkal, teológusok, lelkigondozók, nagy gondolkodók megállapításaival támasztotta alá.

A Szatmár-kültelki templom több mint száz fiatalnak és örök fiatalnak adott tehát méltó helyszínt arra, hogy közelebb kerüljenek a fiatalok Istenhez, mert hozzájuk is van szava, mondanivalója.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: